VEELGESTELDE VRAGEN

Een liefde voor oprechte emoties, puurheid en eigenheid bij ieder persoon.

  

Hoe kan ik een portretsessie of reportage boeken?

Je mag ons een berichtje sturen via de contactform, via ons e-mailadres nicolas.doutreligne@gmail.com of contact via facebook ‘Fotografie Nicolas Doutreligne’. Dan geef je door wat je wenst en regelen we een datum. We beantwoorden ook al jouw vragen per mail en telefoon. Wil je graag eerst een vrijblijvend gesprek. Dit kan zeker. We zitten graag samen om jouw ideeën te bespreken. Graag altijd een afspraak maken als je langskomt.

Waar maken we de foto's?
De fotoshoots kunnen zowel in onze studio als op locatie of aan huis/bedrijf worden georganiseerd. In 2019 bouwen we onze eigen foto, daarom hebben we tijdelijk een gezellige pop up fotostudio ingericht. Welkom in onze studio. Voor fotoshoots op locatie bespreken we steeds graag jullie wensen en zoeken we naar de ideale plek voor de fotoshoot. 

Visagie

Voor fashion en glamourfoto’s wordt vaak make-up gebruikt. Wens je professionele visagie bij de shoot; dan kunnen we een visagiste inboeken. Hun prijzen zijn onafhankelijk van de mijne.

Wanneer ontvang ik de foto's?

Foto's voor portret en reportage worden tussen de 5 en 10 werkdagen aangeleverd na de fotoshoot. Bij eventfotografie wordt de dag nadien een selectie doorgestuurd. Ideaal voor jullie social media! De volledige reportage wordt binnen 5 werkdagen aangeleverd. Als jullie de foto's voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat dit dan weten bij boeking. Dan houden we hier rekening mee.

Hoe gebeurt de betaling?

De betaling gebeurt per overschrijving. Na de fotoshoot ontvang je een factuur. 

Fotoproducten

Foto's op dibond, forex, hout, in kader, ... kaartjes en fotoboeken zijn mogelijk bij ons. 

Waarom krijg je niet direct de foto's na een fotoshoot?

Voor fotografen is het fotograferen slechts een deel van het werk. Na de fotoshoot gaan we met jullie foto's aan de slag. We selecteren de mooiste beelden, en gaan ze één voor één bewerken zodat elk beeld voldoet aan onze perfectionistische normen. Omdat dit een artistiek proces is waarbij haast zelden het beste resultaat geeft, en omdat het aantal geselecteerde foto's kan variëren, duurt dit soms wat langer.

Kunnen wij de niet geselecteerde beelden krijgen? Kunnen wij de onbewerkte versies krijgen? Krijgen wij RAW bestanden?

De raw bestanden bestaan enkel uit ruwe informatie, en zijn dus nog maar de helft van het resultaat. Een raw bestand is als de verf van een schilder nog voor er iets op doek staat. Als fotograaf gebruiken wij deze losse informatie om een foto mee te gaan opbouwen binnen onze stijl en voorkeuren. De foto's in raw formaat zijn onbruikbaar voor leken, omdat ze nog moeten bewerkt worden. Zonder bewerking hebben de foto's weinig contrast, fletse kleuren en veel ruis. Als we die foto's dus zouden meegeven aan klanten, lopen we het risico dat enerzijds de foto's onbewerkt de wereld in gestuurd worden, en anderzijds dat ze bewerkt worden op een manier die niet past bij onze stijl. Aangezien we als fotograaf steeds het auteursrecht behouden over ons werk, zou dit bovendien een inbreuk op onze rechten zijn. Ook de ongeselecteerde foto's representeren ons werk op een manier die wij als fotograaf niet passend vinden, daarom geven wij z

Dat gezegd zijnde, als jullie vrezen dat de foto's ooit verloren zullen gaan, of dat de bewerking van jullie foto's na x aantal jaren 'uit de mode' zullen geraken, kan ik die zorgen alvast wegnemen. Als professionele fotograaf bewaren wij archieven in tweevoud/drievoud met al jullie raw bestanden. Jullie kunnen dus altijd bij mij terecht!

Kan ik mijn foto's zelf afdrukken?

Als je de digitale bestanden bestelt (bij een huwelijk zijn deze inbegrepen) krijg je de foto's in hoge resolutie. Dat wil zeggen dat ze groot genoeg zijn om af te drukken of te laten afdrukken. Hou er rekening mee dat veel goedkopere labo's de foto's zelf nog bewerken, hetgeen niet alleen als gevolg heeft dat de kwaliteit merkbaar verschilt, maar waardoor ook het typische karakter van de foto's waar wij zoveel tijd in steken, verloren gaat. Wij verkopen om die reden zelf hoge kwaliteits fotoprints aan sterk concurrerende prijzen.

Kan ik later ook nog bestellingen plaatsen?

Dat kan zeker, jullie foto's blijven bewaard in onze archieven. Als je online gallerij niet meer online staat, geef je maar een seintje, dan activeren we die opnieuw.

Hebben jullie ook cadeaubons?

Neen, wij maken enkel cadeaubons voor onze Studio Kakelbont sessies, niet voor volwassenen dus.

Ik heb een sessie op een buitenlocatie geboekt en het regent, wat nu?

Bij zwaar regenweer stellen we de sessie uit, zorg dat ik zeker jullie telefoonnummer heb om hierover afspraken te kunnen maken. Omdat het weer in ons landje erg onvoorspelbaar kan zijn, wacht ik graag tot enkele uren voor de sessie. Zolang het droog blijft, kan de sessie doorgaan, de zon hoeft niet te schijnen.

Wat trekken we aan voor een sessie?

Voor sessies op locatie draag je waar je je lekker in voelt, maar probeer toch wat de outfits op elkaar af te stemmen. Veel drukke prints samen is geen goed idee, veel donkere kleuren ook niet.